Dulceata de ardei iuti

de Oana in Dulceata / Gem, 24 Aug 2017 | 14038 vizualizari

 

Dulceata de ardei iute are un gust dulce - picant, un puternic iz oriental si poate fi servita nu doar alaturi de o friptura, ci de aproape orice preparat, chiar si ciorba.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iute
  • 500 g zahar
  • 500 ml otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti:

Mai intai, pune la fiert intr-o craticioara otetul si zaharul si lasa-le pe foc pana se leaga si se formeaza un sirop.

Intre timp, curata ardeii iuti de cotoare si seminte. Sfatul meu e sa folosesti manusi.

Taie apoi ardeii in rondele si adauga-i in craticioara cu sirop.

Lasa dulceata sa fiarba pana ajunge la consistenta dorita.

Pregateste cateva borcane, spalate si uscate bine, pune dulceata de ardei iute si inchide bine capacele, apoi lasa-le sa se raceasca sub un prosop gros.

Daca nu vrei o dulceata foarte, foarte iute, poti folosi in compozitie si ardei bulgaresti, care nu sunt atat iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici cu vin